Bejelentkezés


    Kodály

Statisztika

Kodály

Oktatási Hivatal Bázisintézménye

Kód: 519 Dátum: 2020-10-07 14:34:55


 
Iskolánk 2020 januárjában adott be pályázatot Az Oktatási Hivatal Bázisintézménye cím elnyerésére

Az Oktatási Hivatal által kiírt pályázaton – a Pedagógiai Oktatási Központ és a bíráló bizottság javaslatai alapján – az Oktatási Hivatal köznevelési elnökhelyettese a rendkívül magas szakmai színvonalú pályamunkák közül a Salgótarjáni Általános Iskola Kodály Zoltán Tagiskoláját érdemesnek ítélte az Oktatási Hivatal Bázisintézménye cím viselésére. 

A bázisintézmény olyan megyei, járási, esetleg országos szinten magas presztízsű hagyományokkal rendelkező, infrastruktúrában a feladatellátáshoz megfelelő módon felszerelt, egyedi, más intézmények számára is példaértékű, működésében koherens, befogadó, gyermekközpontú pedagógiai gyakorlattal, szakmai módszertani, szervezeti kultúrával és innovációval rendelkező, és ezt publikálni, valamint szakmai szolgáltatásként átadni képes intézmény, mely alkalmas adott területen magas színvonalú, hatékony tudásmegosztásra. Olyan intézmény, melyben a jó gyakorlat eredményesen működik mesterpedagógus vagy mesterpedagógus szaktanácsadó, illetve az intézményvezető által kijelölt pedagógus közreműködésével. 

Az Oktatási Hivatal Bázisintézménye cím viselése megtisztelő mind az intézmény vezetése, mind a pedagógusok számára, hiszen a jó gyakorlatok átadásával tovább fejleszthetjük szakmai tudásunkat. 

A bázisintézmény jó gyakorlatai: 

  • Élményalapú projektoktatás a Kodály iskolában. „Jeles napok – Világ napok gyermekszemmel!” Élménypedagógia módszerek tanórai és tanórán kívül foglalkozások keretében.
  • Tanulás támogatása - „Így is lehet!” Tanulási és tanítási folyamatok megsegítése.
  • Személyiségfejlesztés „Nyitott szemmel – Nyitott szívvel a gyermekekért!”. Drámapedagógia és mentélhigiénés foglalkozások.

 Kapcsolattartó: Dr. Bakosné Nagy Julianna

Telefon: 32/512-345

Email: kodaly@kodaly-starjan.sulinet.hu

Kodály Zoltán Tagintézmény